Een overlijden, en nu?

Een overlijden komt altijd als een schok, zelfs als u voorbereid bent. Er komt van alles op u af. Onderstaand geef ik u graag een overzicht van de stappen bij het overlijden van uw dierbare.

Blijf rustig en neem de tijd

Er hoeft niet direct actie genomen te worden. Neem uw tijd om bij de verdrietige situatie stil te staan. Ongetwijfeld wilt u eerst uw dierbaren op de hoogte brengen.

Bel de huisarts

De arts is nodig om het overlijden formeel vast te stellen. Alleen een arts kan een overlijdensverklaring afgeven. Na het bellen van uw huisarts kunt u mij bellen. Ik ben 24 uur per dag bereikbaar.

De laatste verzorging

Na vaststelling van het overlijden, mag uw dierbare worden verzorgd. Ik ben graag bereid dit samen met u te doen. De laatste verzorging blijkt maar al te vaak een waardevol moment te zijn waarop met een goed gevoel kan worden teruggekeken.

Als u dit niet wilt of kunt doen, dan heb ik een ervaren team beschikbaar om de laatste verzorging op een professionele  en respectvolle wijze uit te voeren.

Indien de verzorging, om welke reden dan ook, niet thuis kan worden uitgevoerd, dan is het uiteraard mogelijk de overledene naar een locatie van uw keuze te vervoeren.

Opbaren

Thuis opbaren is een keuze die steeds meer mensen maken. En niet voor niets. U bent dichtbij uw dierbare en er is alle tijd om op uw eigen wijze afscheid te nemen.
Indien u niet kiest voor thuis opbaren, dan zijn er verschillende alternatieven die ik u kan aanbieden.

Bespreking 

Alles valt of staat met het maken van goede afspraken. In principe is de uitvaart de zesde werkdag na het overlijden; er is voldoende tijd  om keuzes te maken. Graag help ik u bij het maken van deze keuzes, stap voor stap, veel is mogelijk! Wilt u liever zelf meer regelen, dan is het uiteraard mogelijk mij voor de basisuitvoering in te huren.

De uitvaart 

… en dan komen de dagen dat we de uitvaart gaan voorbereiden.

Hulp nodig bij de uitvaart?

Graag help ik u bij de uitvaart. Het maken van deze keuzes of alleen de basisuitvoering. 
Bij het maken van uw keuze ondersteun ik u graag. Uitgangspunt blijft te allen tijde dat de laatste herinnering aan het leven van uw dierbare betekenisvol en persoonlijk zal zijn.
DOWNLOAD ONZE APP